Puncte de lucru

Detartrajul dintilor-Profilaxia dentara

Detartrajul dintilor

Profilaxia dentara reprezintă toate mijloacele prin care se realizează igienizarea dentară profesională. Detartrajul dintilor reprezintă metoda prin care tartrul este îndepărtat de pe suprafața dinților. Tartrul reprezintă placa bacteriană mineralizată. Dacă aceasta este lăsată la nivelul dinților împinge gingia de pe dinte chiar evoluând spre pierderea acestora . Aici este un filmulet interesant despre aceasta manopera https://www.youtube.com/watch?v=OkZLYwA_qdE

Pe lângă detartrajul dintilor se mai pot efectua periaje profesionale, aplicații topice cu diverse substanțe cu rol antiinflamator, aplicatii geluri cu fluor, desensibilizate,geluri de remineralizare, geluri cu clorhexidina (Tisogel)  sau preventive (antiseptice) asupra gingiei si folosirea air-flow-ului.Un rol foarte important in mentinerea unei igiene dentare corecte este foarte important folosirea atei dentare-care poate fi chiar mai importanta decat periuta dentara in anumite situatii.

 

Această manoperă ar trebui realizată o dată sau de 2 ori pe an.De ce sa ne alegeti pe noi? https://alveolo.ro/cabinet-stomatologic-sector-4/ 

De ce este asa important detartrajul dintilor?

Gingivita si ulterior boala parodontala (parodontoza) sunt boli care in timp pot duce ca pierderea dintior din gura. Diferenta intre a scuipa sange si a nu scuipa este data prin efectuarea unui detartraj corect – supra si sub gingival. Pelicula groasa de bacterii ce se formeaza pe dinti creaza in prima faza inflamarea superficiala a gingiilor . Aceasta pelicula se formeaza continu pe dinti , iar daca nu este indepartata in mod regulat si in mod corespunzator va da nastere bolii parodontale. O gingivita poate sa avanseze catre parodontoza- boala care este tradusa prin aparitia pungilor parodontale. Odata ce placa bacteriana ajunge in aceste pungi parodonale ea nu mai poate fi indepartata in mod corespunzator. Placa bacteriana pe diniti = gingivita. Gingivita lasata mai mult timp => parodontita => pierderea de tesut de sustinere (osos) => pierderea in timp a dintilor. Ca la orice boala, cu cut este prinsa mai din timp cu atat sansele de a o trata cu rezultate bune in timp sunt mai mari.

Detartrajul dintilor poate consta in doua proceduri: detartrajul supragingival al dintilor si detartrajul subgingival al dintilor-care consta si in chiuretajul pungilor parodontale in cazurile de boala parodontala mai avansata.

Rezumat

Spalati-va pe dinti macar odata pe zi seara inainte de culcare, folositi ata dentara corect odata pe zi inaintea periajului, folositi metode auxiliare de igiena -apa dentara, si nu in ultimul rand vizitati medicul dentist pentru a va face si o curatare profesionala a dintilor macar odata la 6-8 luni.

Tarife profilaxie
Detartraj ultrasunete, periaj professional 230 RON
Air-flow 50 RON/arcadă
Fluorizare + gutiere 180 RON
Fluorizare topica / arcadă 100 RON